Suojärven pitäjäjuhlat 12.-14.8.2022 Bomballa

LEHDISTÖTIEDOTE 2.8.2022
Suojärven Pitäjäjuhlat kutsuu kaikkia karjalaisen kulttuurin ystäviä Bomballe 12.–14. elokuuta

Suojärven Pitäjäseura järjestää perinteisen ”pruazniekan” eli Suojärven Pitäjäjuhlat Nurmeksen Bomballa 12.–14. elokuuta. Valtaosa tapahtuman ohjelmasta on avointa kaikille karjalaisen kulttuurin ystäville.
Pruazniekka käynnistyy perjantaina 12. elokuuta Bomban Kalevanhovin salissa Lieksan kansalaisopiston rehtorin Asko Saarelaisen luennolla ”Suojärveläisten asuttaminen”. Samassa paikassa on kello 16 vuorossa Timoi Munnen käsikirjoittama ja esittämä sekä paljon kiitosta saanut monologinäytelmä ”Unis da mierol”.
Varsinainen juhlapäivä on lauantai 13. elokuuta, jolloin Suojärven Pitäjäjuhla tarjoaa ohjelmaa iltamyöhään saakka. Päiväjuhla alkaa Nurmeksen kesäteatterissa kello 14. Sen jälkeen tarjolla on ohjelmaa Bomban kesätorilla, jossa raikaa iloinen karjalankielinen laulu – esiintyjänä KarjalaBrihat eli Pentti Mäkkelin ja Heikki Kuikan yhtye. Samalla julkistetaan yhtyeen uutuuslevy.
Virallinen ohjelma jatkuu kello 18 seppeleen laskuin, ensin ErP 10:n muistomerkillä ja sitten suojärveläisten oman lauluemon eli Ogoi Määräsen patsaalla, jossa itkuvirsiesityksen tarjoilee Lea Tajakka.
Iltajuhla alkaa Bomba-talossa kello 19. Musiikkia juhlaan tuo Minsku Tammelan ja Emmi Kuittisen valloittava ja vallaton yhtye Duo Pajolaine, jota on kuvailtu laulutoveruudesta ponnistavaksi tutkimusmatkaksi karjalaiseen lauluperinteeseen. Iltajuhlan musiikkitarjontaa täydentää Petroskoista tullut ja Kuusankoskelle asettunut Arto Rinne.
Perjantain ohjelmamaksu Asko Saarelaisen luennosta sisältäen pullakahvin on 10 euroa, ja lauantain iltajuhlan lipun hinta on 15 euroa.
Sunnuntaina 14.8. ennen kotiinlähtöä käydään vielä kirkossa. Apostolien Pietarin ja Paavalin kirkossa Nurmeksessa on liturgia, ja Nurmeksen ev.lut. kirkossa jumalanpalvelus. Palvelukset alkavat kello 10.

Lisätietoa:
Suojärven Pitäjäseuran puheenjohtaja Pentti Tapanen, puh. 045 863 6663
Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Risto Salmela, puh. 050 372 2350

Valokuva:
Liitteenä Duo Pajolainen -yhtyeen kuva, valokuvaaja Juha Olkkonen. Luonnos kuvatekstiksi: Duo Pajolaine tuo Bomba-talon iltajuhlaan 13.8. klo 19 valloittavaa laulutoveruutta ja karjalaista lauluperinnettä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.