Tilaa Karjalane kalendari 2019

Kalendari

MUISTA SUKULAISTASI, YSTÄVÄÄSI, TUTTAVAASI

JOULUNA KARJALAISELLA KALENTERILLA!

Karjalane kalendari 2019 ilmestynyt

Karjalan kieliruadajat on palauttanut karjalaisen kalenterin kytköksen ortodoksiseen perinteeseen: varsinaiskarjalassa kukin kuukausi on nimetty jonkin siinä vietettävän pruazniekan mukaan: vierissänkuu, srieteńńankuu, muarienkuu, jyrrinkuu, miikkulankuu, iivanankuu, iľľankuu, emänkuu, sviižeńńankuu, pokrovankuu, vedeńńankuu ja raštavankuu/roštuonkuu. Kieliruadajien tekemässä kyselyssä nämä pruazniekkapohjaiset kuukaudennimet saivat enemmän kannatusta kuin yleiseurooppalaiset janvar’a, feural’a jne.

Kunkin kuukauden kuvituksena on kyseisen kuukauden nimikkojuhlan ikoni. Ikonit on valokuvannut Petter Martiskainen.

Kalenterin hinta on 12 euroa/kpl + postikulut
JOULUTARJOUS:
3 kpl/27 euroa + postikulut
5 kpl/40 euroa + postikulut

Kalenteria voi tilata: kauppa@karjalankieliruadajat.fi tai puhelin 045-143 6022